Aktiviteter

Vandring

Upptäck Roslagens unika natur på Roslagsleden. Sista etappen av leden leder dig fram till Grisslehamn. Vandra en hel etapp eller välj en del, vi tipsar gärna! Ledens terräng är varierad men lätt att gå på och längs Väddös kustband är utsikten bitvis hänförande över Ålands hav.

Utanför grindstolparna går den vackra Vikingaleden som är väl värd att vandra en bit på.

Det är även trevligt att vandra på Singö eller cykla någon av flera utmärkta cykelturer.

Långfärdsskridskor

Roslagens skärgård med 13 000 öar är ett paradis vintertid. När isarna ligger spegelblanka är en långfärdskridskotur till ytterskärgården en oslagbar upplevelse. Du kan stiga på skridskoturen vid vår ångbåtsbrygga eller varför inte ta SL bussen till Ellan på norra Singö och skrinna hela vägen tillbaka till Väddöviken.
Medtag egna skridskor.

Kultur

Albert Engström

Se konstnären och författarens Albert Engströms museum, gård och ateljé. Ateljén på en klippa vid Ålands hav är målad som ett sjömärke- vit mot havet, röd mot landsidan. I Engströmsgården bodde författaren. Kafé Kalaset finns alldeles i närheten. Guidade visningar finns.

Batteri Arholma

Besök Batteri Arholma, en tidigare topphemlig kustförsvarsanläggning i ytterskärgården. Guidade visningar för förbokade grupper.

Kryssning

Mellan Grisslehamn och Eckerö på Åland går dagliga turer med Eckerölinjen. Ombord finns gott Åländskt smörgåsbord, högklassig a´la carté mycket nöjen och shopping.

Golf

Du finner åtta golfbanor i vårt närområde. Hallstaviks GK, Väddö GK, Roslagens GK, Lisinge GK, Norrtälje GK, Johannesbergs GK och Burviks GK.

Minigolf hittar du vid marinan i Grisslehamn och även vid Sandvikens camping.

Bada

Klippor och urbergshällar eller sandstränder? Här finns badplatsen för alla! Inne i Grisslehamn (3km) finns en långgrund badstrand vid Albert Engströms ateljé.

Kvarnsandsbadet 2km från Folk och fä har en lång och fin sandstrand.

Singö (10-15min med bil) erbjuder många fina klipphällar för havsbad och även Backbybadet som är en badplats med sandstrand.

Du hittar även små badställen längs Väddöviken några hundra meter från oss.

Paddla

På insidan av Grisslehamn ligger Singöfjärden med fantastisk skärgård och härliga paddelvatten. Uthyrning av singel-och dubbelkajaker, kanotsläp och kanadensare kan du läsa om här.

Gör ni en utflykt till sommarstaden Öregrund kan ni hyra havskajak där de har paddelvatten både inom- och utomskärs för nybörjare och äventyrare.

Djur

Gården har flera djur som man gärna får träffa. Roslagsfåren är tama och ofta sugna på gos. Ibland kan man få följa med in i hönshuset och plocka dagens ägg. Stänger man inte dörren till pensionatet kan någon av tupparna nyfiket komma in och hälsa på med ett gäng damer. Hunden Stella sköter om det mesta på gården (tycker hon). Stella är en mycket snäll Australian shepherd. Katterna Ossian och Polly är med på lite av varje när de har lust. Gårdens bin är av en lugn sort som ännu inte stuckit någon.

Vill man testa på ridning så har grannen Isabelle på Hagerliden i Tomta hästar att både rida och pyssla med. Hon tar hand om både barn och vana, liksom ovana, ryttare. Isabelle nås på 070-9896666

På Väddö Gårdsmejeri kan man både besöka kor och andra djur samt fika, äta mat eller glass.

Väddö Alpackagård har både möjlighet att hälsa på fina alpackor, fika och handla i gårdsbutiken.