Om Folk och Fä

 

MARCUS OCH REBECKA LANGE

Välkommen, alla vänner och nyfikna själar! Vi är Marcus och Rebecka Lange, stolta ägare av det underbara stället vid namn Folk och Fä. Låt oss berätta för er om vår lantliga oas och allt det fantastiska som väntar er här! 

Först och främst, låt oss introducera vår livliga och färgstarka familj. Vi är inte bara två, utan sju! Tillsammans med våra fem underbara barn och vår otroligt charmiga fyrbenta kompis Chilli, lever vi ett liv fyllt av äventyr och skratt.

På Folk och Fä erbjuder vi en unik upplevelse av lantligt boende året om. Vår gård, som är från 1600-talet, tar dig tillbaka i tiden samtidigt som den omfamnar dig med närheten till hav och natur. Det är som att leva i en historisk saga med moderna bekvämligheter!

Nu, låt oss prata om våra härliga gårdinvånare. Här finns höns som kluckar och tuppar som stoltserar med sina fjädrar. Du kan även träffa på får som betar fridfullt, en glad hund som alltid är redo för en lek, gosiga katter som gärna spinner och bin som jobbar hårt för att ge oss den godaste honungen. Vi är verkligen omgivna av en magisk djurvärld!

Men det är inte bara djuren som gör vår gård speciell. Här finns otaliga smultronställen att upptäcka! Ta en cykeltur eller promenera längs de natursköna, slingrande grusvägarna, och du kommer snabbt att hamna vid stränder, klippbad och det livfulla fiskeläget Grisslehamn. För att inte tala om Väddöviken, som ligger bara en kort promenad bort, och de underbara sandstränderna och klippbaden vid Ålands hav, bara två kilometer bort.

Vare sig du är ute efter avkoppling eller äventyr, så har Folk och Fä något för dig. Här kan du njuta av fridfullheten i naturen eller ge dig ut på spännande utflykter. Och när kvällen kommer, kan du koppla av och vila i vårt charmiga boende på gården.

Så kom och besök oss på Folk och Fä! Vi lovar att erbjuda er en oförglömlig upplevelse, där historiens vingslag möter den vackraste naturen.

Vi ser fram emot att få välkomna er till vår lantliga paradis!

Möt vårt fantastiska team på Folk och Fä

Simon Harrisson

Simon Harrisson

Kockstjärna

 

Dags att välkomna vår nya kockstjärna – Simon! Han är en kulinarisk superhjälte med en imponerande bakgrund inom restaurangbranschen. Han har varit dessertansvarig på Michelinstjärnebelönade Hedone i London, haft hand om köken på två av Svenska Turistföreningens fjällstationer och tillbringat 3,5 år på Grönland som köksmästare på landets största hotell och haft en egen popup-restaurang och foodtruck. Men det är inte bara mat som är Simons passion. Han är också en utomhusentusiast som älskar att utforska naturen och allt den har att erbjuda. Simon älskar att kombinera dessa två intressen genom att laga mat på natursköna platser och använda så mycket lokala råvaror som möjligt.

Irina Mironyk

Irina Mironyk

Allt-i-allo

 

Vi presenterar stolt Irina Mironyk – vår nya Allt-i-allo på Folk och Fä! Irina kommer att arbeta och bo med oss under hela året, och vi är så tacksamma över att ha henne med i vårt team. Med sin breda erfarenhet och kunskap kommer Irina att vara en ovärderlig tillgång för oss här på Folk och Fä. Hon är en djurvän och en passionerad trädgårdsmästare, en talangfull biolog och på fritiden njuter hon av att fiska och uppleva naturens lugn och ro.

Irina är från Ukraina och även om hon är långt ifrån sitt hemland är hon en stolt mor till sina tre döttrar som fortfarande är kvar i Ukraina  tillsammans med Irinas mamma. Hon håller regelbundet kontakt med sin familj för att hålla sig uppdaterad om allt som händer där hemma.