ett projekt fyllt av kärlek

Våren 2023 tog jag, Rebecka, över gården efter att min kära vän Cathrine Edblad drivit den i ett antal år. Cathrine med sitt öga för design och detaljer hade gjort ett enormt jobb med att renovera och restaurera hela gården och göra den till vad den är idag. Jag tog stolt över stafettpinnen och har sedan min påstigning fortsatt detta ärofyllda jobb.

Idag driver jag gården tillsammans med min sambo Fredrik med visionen att skapa en plats där gästerna kan uppleva lantlivets charm och lugn i en hållbar och naturnära miljö. Vi, som ägare, är passionerade om att bevara och vårda denna historiska gård samtidigt som vi erbjuder modern komfort och gästfrihet. Med en kärlek till naturen, strävar vi efter att göra Folk och Fä till en oas av avkoppling och återhämtning. Vår ambition är att varje gäst ska känna sig som hemma, omgiven av grönska och frisk luft, bortom stadens stress och digitala distraktioner.

Vi tror på värdet av personliga möten och autentiska upplevelser, och därför lägger vi stor vikt vid att skapa en varm och välkomnande atmosfär. Vår vision är att driva ett hållbart gårdshotell som inte bara erbjuder en plats att bo, utan också en plats att upptäcka, lära och växa. Genom att kombinera tradition och innovation, och med en stark förankring i lokalsamhället, vill vi erbjuda en unik och minnesvärd upplevelse för alla våra gäster.

vi är folk och fä

Vår personal är värda sin vikt i guld. Det är de som gör Folk & Fä till vad det är. De tar sitt arbete på allvar och tycker om vad de gör med stor värme och personlig uppmärksamhet på detaljer. Och de har alla sina egna ovärderliga egenskaper och kunskaper.

Gårdsvärdinna på Folk och Fä

Iryna

Gårdskvinna

Denna kvinna lämnar inte en dammtuss synlig och inget täcke ofluffat! Verkligen en “Queen of comfort! Och detta gäller även för djuren och växterna som hon varsamt tar hand om. Hon flydde från kriget i Ukraina för två år sedan och älskar sitt jobb på gården!

Servitris på Folk och Fä

Anastasia

Kök & Servering

Irynas dotter Anastasia är restaurangens allt-i-allo. Köket, serveringen – “jag är överallt!” Som hon själv brukar säga. Och ja, hon älskar också djur, även hon, och hjälper ofta till med dem.

Kock på Folk och Fä

Simon Harrison

Kockstjärna

Simon är vår kock när det händer något speciellt! Ni kan t.ex. ha turen att få er mat lagad av honom under en privat middagssittning på vår glasveranda en vacker sommarkväll.

Han är en kulinarisk superhjälte med en imponerande bakgrund inom restaurangbranschen.

Han har varit dessertansvarig på Michelinstjärnebelönade Hedone i London, haft hand om köken på två av Svenska Turistföreningens fjällstationer och tillbringat 3,5 år på Grönland som köksmästare på landets största hotell och haft en egen popup-restaurang och foodtruck.

Men det är inte bara mat som är Simons passion. Han är också en utomhusentusiast som älskar att utforska naturen och allt den har att erbjuda. Simon älskar att kombinera dessa två intressen genom att laga mat på natursköna platser och använda så mycket lokala råvaror som möjligt.

Ägare av Folk och Fä

Rebecka

Gårdsvärdinna

Alla gårdsinvånares mamma, gårdens ägare och superentreprenör. Om det är någon som kommer få er att känna er som hemma så är det hon! Hon välkomnar alla med öppna armar och berättar gärna nåt spännande från hennes minst sagt händelserika liv!